WMC Village 2017 Geachte Limburgse producent van streekproducten, Het 18e WMC zal worden gehouden van 6 tot en met 30 juli. Rond 20.000 muzikanten van over de hele wereld zijn dan weer te gast in Limburg en de grensstreek.

Meer dan 320.000 bezoekers worden verwacht, waarvan een groot deel van buiten Limburg ( de rest van Nederland en het buitenland). WMC heeft het voornemen om bij de wedstrijdlocaties Rodahal en Parkstad Limburg Stadion een WMC Village in te richten. Aanleiding vormen de ervaringen 2013,toen een aantal deelnemers ons hebben gevraagd hen de mogelijkheid te bieden om hun eigen land of regio tijdens WMC onder de aandacht van deelnemers en bezoekers te brengen. Wij hebben hen daar, zover dat mogelijk was, de gelegenheid voor geboden.

Voor het aanstaande WMC willen wij dat gestructureerd doen. Wij werken daarom aan het idee van WMC Villages waar niet alleen deelnemers uit verre landen, maar ook wij zelf de gelegenheid te baat nemen om onze eigen provincie en streek onder de aandacht te brengen. Natuurlijk kan WMC dat zelf maar in zeer beperkte mate. Maar samen met de VVV ZuidLimburg, de provincie, gemeenten en zeker ook samen met u als producent van streekproducten, kunnen wij Limburg een breed internationaal podium bieden! WMC Village Rodahal.

Wij plannen een WMC Village bij de Rodahal met een cirkelvormige overkapping en een podium. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden zal een aantal stands ( al dan niet uniform) deel uitmaken van het village. Hier kunnen zowel deelnemers als aanbieders van streekproducten een plek krijgen, zowel voor verkoop als voor informatieverstrekking. Het village zal aan het Europaplein, direct naast de Rodahal worden gerealiseerd. De invulling concentreert zich op de weekends, wanneer in de Rodahal de concertwedstrijden voor de hoogste divisies plaatsvinden en in het village ook de prijsuitreiking van de lagere divisies staat gepland. Uitgangspunt is dat het village gedurende het hele WMC “staat”, maar de aanwezigheid van standhouders zich door de week beperkt tot de dagen waarop er ook programma op het buitenpodium is. Dit programma is nog niet afgerond, maar zal zich beperken tot een of twee dagen in de week. Bij voldoende belangstelling van standhouders zal dit village niet alleen een ontmoetingsplek voor deelnemers en bezoekers zijn, maar ook een grote aantrekkingskracht op het brede publiek hebben, aangezien het zich op de hoofdas van de festivalroute tussen Markt, Rodahal en stadspark bevindt. De openstellingstijden zullen zich richten op het wedstrijdprogramma dat tussen 10.00 en 22.00 uur wordt afgewerkt, en op de programmering van het buitenpodium Rodahal. Een voorlopig overzicht treft u bijgaand aan.

Voor aanbieders van streekproducten/ commerciële activiteiten bedraagt de huurprijs van een stand € 35,- per dag. De stands hebben voldoende uitstraling en uniformiteit. U kunt inschrijven voor een door u te kiezen aantal dagen. WMC Village Pakstad Limburg Stadion Het WMC Village stadion zal op basis van dezelfde uitgangspunten vorm krijgen. De openstelling beperkt zich daar echter tot de weekends.

Belangstelling? Voor nadere informatie en eventuele aanmelding kunt u contact opnemen met het WMC kantoor, de heer Ceryl van Oppen.

Telefoon: 045 7630447 e-mail: cvanoppen@wmc.nl Namens WMC Kerkrade, Hans Bosch Zakelijk leider

Kijk ook eens op WMC