Met Fruit Erop Uit leden vinden elkaar.

Een belangrijk argument voor ondernemers om zich aan te sluiten bij onze coöperatie is Samenwerken! Dat dit steeds meer leidt tot mooie nieuwe producten blijkt wel uit onderstaand verhaal van Maarten Simonis.  Voordeel voor de consument is dat deze eerlijke producten met een “Verhaal” op steeds meer plekken te koop zijn.

Honing-mosterddressing met ingrediënten uit beide Limburgen.

Eerste grensoverschrijdende streekproduct is een feit. Met honing uit Maastricht en mosterd uit Sint-Truiden maakt Maarten Simonis een heerlijke honing-mosterddressing. Simonis is eigenaar van de Jambrouwerij in het Belgische Riemst: ‘In de Jambrouwerij maken we niet alleen ambachtelijke jams en confitures, maar ook andere Limburgse streekproducten, zoals dressings en vinaigrettes. Wij werken graag samen met andere Limburgse producenten en omdat we zo kort bij de grens gevestigd zijn, zijn we lid van twee coöperaties voor streekproducenten: ‘Puur Limburg’ in Belgisch Limburg en ‘Met Fruit Erop Uit’ in Nederlands Limburg.’ In die coöperaties vond Simonis collega-producenten die de beste ingrediënten maken voor zijn honing-mosterddressing. Twee keer van eigen bodem De honing is van imkerij BEEing Pure uit Maastricht. Hier zorgt imker Kenny Essers ervoor dat de honing die de bijen verzamelen in het heuvelland geoogst en verwerkt wordt. De honing van BEEing Pure is een duurzaam en lokaal product zonder toevoegingen. In het Haspengouwse Sint-Truiden maakt fruitteler Hugo Jacobs mosterd van mosterdzaad uit eigen teelt. Hij won hiervoor in 2015 de Limburgse Innovatie-award, omdat hij het zaad als tussenteelt plant op percelen waarop fruitbomen staan. De mosterd wordt naar eigen recept op ambachtelijke wijze gemalen. Zonder toevoegingen Met deze twee topproducten van Limburgse bodem ging Simonis aan de slag om zijn dressing te maken. Simonis benadrukt dat, net zoals bij alle producten uit de Jambrouwerij, er geen gebruik gemaakt wordt van bewaarmiddelen of andere toevoegingen. Het resultaat is een grenze(n)loos lekkere dressing waar elke Limburger zijn vingers bij aflikt! De Jambrouwerij is een ambachtelijke jammakerij en ligt op de grens met beide Limburgen. Naast jams, confitures en geleien worden er in de Jambrouwerij ook andere Limburgse streekproducten gemaakt, zoals dressings, vinaigrettes en een bakmix voor speculaaskoeken. De Jambrouwerij Maarten Simonis, Valmeerstraat 123, 3770 Val-Meer (Riemst) België T +32 (0)470-852110,

E http://email to: lekkerejams@dejambrouwerij.be

W http://www.dejambrouwerij.be

 

BEEing Pure is gestart door Kenny Essers (Maastricht, 1984), een van de jongste professionele imkers van Nederland. Tijdens zijn opleiding tot herborist, waar hij leerde over de geneeskrachtige eigenschappen van planten, ontdekte hij zijn fascinatie voor bijen. “Hoe duizenden bijen als één superorganisme samenwerken om hun doel te bereiken, blijft ongelofelijk”, zegt Kenny.

Als de bijen sterven, heeft de mens nog vier jaar te leven.” – Albert Einstein

Imkerij BEEing Pure

Kenny Essers, Postus 1625 6201 BP Maastricht

Tel: 0031 (0) 651376940

E: k.essers@BEEingpure.nl, W: http://www.beeingpure.nl