Horecare helpt daar waar personele problemen dreigen.

Personeel is een belangrijk onderdeel van uw bedrijf, waar een hoop werk bij komt kijken. Denk aan het bijhouden van de salarisadministratie, de personeelsplanning voor piekmomenten en het binnenhalen en  behouden van goed personeel. Wij vertellen u hier graag meer over.

Een aantrekkelijk salaris is een goed begin…

De arbeidsmarkt trekt weer flink aan en er ontstaat zelfs personeelsschaarste in sommige branches. Zo is zijn veel horecaondernemers wel op zoek naar goed, flexibel en enthousiast personeel. Je zou denken dat dit makkelijk te vinden is, maar niets is minder waar.

Om goed personeel aan te trekken en te behouden zijn arbeidsvoorwaarden altijd belangrijk. Een aantrekkelijk salaris is een goed begin. Daarnaast zijn een gezellige werksfeer en afwisseling in de werkzaamheden belangrijk voor de aantrekkingskracht van u als werkgever. Door tijd en aandacht te geven aan uw personeel zorgt u ervoor dat ze lang en met veel plezier bij u werken.

https://www.horecare.eu/goed-horecapersoneel-is-schaars/

Payrolling en detachering om tijd te besparen

Tijd is voor de meeste ondernemers ook vaak schaars. Daarom kan payrolling een oplossing bieden. Hiermee geeft u de personeels- en salarisadministratie van uw flexibele medewerkers uit handen aan een payrollbedrijf. Hier horen dan ook alle arbeidsrechtelijke risico’s en zaken als arbeidsovereenkomsten, verzuimbegeleiding en ontslagprocedures bij.

Payrolling brengt een aantal aantrekkelijke voordelen met zich mee:

  • personeels- en salarisadministratie volledig uitbesteed
  • expertise op het gebied van wet- en regelgeving
  • persoonlijke service
  • digitale dienstverlening
  • duidelijke en transparante tarieven

Over payrolling bestaat het vooroordeel dat dit erg duur is. Als u uitrekent hoeveel u kwijt bent aan tijd en kosten voor het zelf beheren van uw personeelsadministratie, zult u zien dat payrolling juist een voordelige oplossing is.

Naast de payrolling van uw flexibele medewerkers is het detacheren van vast personeel ook een mogelijkheid waarmee u uw personeelszaken uit handen geeft. Bij detachering geldt dan ook u de hele personeels- en salarisadministratie uitbesteedt. Het verschil met payrolling is dat het hier gaat om de medewerkers die u voor lange tijd en vaste uren in dienst neemt.

https://www.horecare.eu/vast-personeel-detacheren-horecare/

Personeel uitvragen in piekperiodes

Door het jaar heen komen verschillende piekmomenten voor. Voor de ene ondernemer is dit de zomer, weer een ander ervaart topdrukte in de winter. Het kan dan handig zijn om gebruik te maken van tijdelijk personeel om deze pieken op te vangen. Bij Horecare vindt u hiervoor bijvoorbeeld bedieningsmedewerkers, afwashulpen en gastvrije hostesses.

Wilt u meer weten over deze onderwerpen? Kunnen we u ergens mee helpen? Ik hoor het graag via mailto: jerome.stravers@horecare.eu.

Jerôme Stravers